Šafrán je velice lehký Šafrán je velice, ale velice lehký. Váží se na miligramy. Navíc jednotlivé nitky nejsou těsně u sebe, je mezi nimi vzduch. Dalo by se přirovnat k peří. Proto množství klam...
O šafránu
Šafrán setý Pěstování a kvalita Šafrán podléhá klasifikaci jeho kvality, což je dáno tím, jak je „čistý“. Je důležité, aby se do šafránu dostaly pouze blizny příslušné rostliny a nikoli další její č...
Koupili jste si šafrán nebo jste ho dostali jako dárek? Poradíme Vám pár tipů, jak šafrán jednoduše používat. Šafrán můžete použít jak do jídla, tak pro přípravu lahodných nápojů. Přide...
Šafrán je velmi ceněným kořením známým již od starověku pro svou barvu, chuť a léčivé vlastnosti. Dle nařízení EU vám k šafránu můžeme uvést následující tři zdravotní tvrzení. Doporučujeme vám, abyste...
Šafrán - Červené zlatoAno, červené zlato je označení pro nejvzácnější koření světa. Koření, které používala Kleopatra do svého osobního parfému, koření, kterým barvívali mniši svoje roucha. Co víme o ...
Zasadili jsme několik cibulek šafránu v několika oblastech České a Slovenské republiky. Zkoušíme, jak a zda vyrostou. To se ukáže na podzim, protože šafrán kvete na přelomu října a list...
Jmenuji se šafrán. Nejsem ani doktor Štěpán Šafránek z básníků, ani syn Libušky Šafránkové. Jsem koření a pocházím z Persie. Vyrostl jsem na horách, kde je drsné klima a spousta sluníčk...
...
Stránka 1 z 1 - 8 položek celkem