Šafránové palačinky

Ingredience:

200 g hladké mouky
400 ml mléka
2 vejce ½ lžičky šafránu » NÁŠ PRODUKT
sůl
olej na smažení

Postup:

Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem (malé množství mléka nechte stranou na šafránový nálev) a dvěma vejci tak, aby vznikla správně hustá směs.

Špetku šafránu rozdrtíme na jemno v hmoždíři a smícháme s trochou mlékem. Jakmile se uvolní šafránová barva, vmícháme do těsta. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi.

Palačinku smažíme z obou stran dozlatova. Na hotové palačinky naneseme dle chuti marmeládu, tvaroh, pudink nebo masovou či zeleninovou náplň.

 

Palacinky_se_safranem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.