Dopravci: Zásilkovna  - Výdejní místa umožňují platit dobírky pouze platební kartou. Otevřené jsou pouze některé výdejny, ty zavřené Vám systém vůbec nenabídne.  Česká pošta většinou nechává balíky na poště, GLS doručuje. Zavedli jsme platbu převodem.

Šafránová bábovka

Ingredience:

1a1/2 skleničky hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 1 ks vanilkového cukru, 100 g másla, 50 g rozinek, 1/3 skleničky mléka, 5 ks žloutků, 25 g droždí, 1 lžíce vodky, 1 špetka šafránu, 50 g kandovaných pomerančů.

Postup:

Šafrán rozdrťte a zalijte lžíci vařící vody a lžíci vodky. Přikryjte a nechte stát. Droždí smíchejte se lžíci cukru, vlažným mlékem a lžičkou mouky Nechte vykynout kvásek.

Žloutky našlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem na bílou hmotu. Do mísy dejte prosetou mouku, vlažné máslo, kvásek a našlehané žloutky s cukrem vypracujte těsto, ke kterému nakonec vmíchejte rozinky, na kostičky nakrájené kandované pomeranče a šafrán s vodkou.

Dejte do vysypané bábovkové formy a nechte vykynout. Pečte 35-40 minut na 180°C

Safranova_babovka_pekne_zluta

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.