Šafránová bábovka

Ingredience:

1a1/2 skleničky hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 ks vanilkového cukru
100 g másla
50 g rozinek
1/3 skleničky mléka
5 ks žloutků
25 g droždí
1 lžíce vodky
špetka šafránu » NÁŠ PRODUKT
50 g kandovaných pomerančů

 

Droždí můžete nahradit práškem do pečiva.

Postup:

Šafrán rozdrťte a zalijte lžíci vařící vody a lžíci vodky. Přikryjte a nechte stát. Droždí smíchejte se lžíci cukru, vlažným mlékem a lžičkou mouky Nechte vykynout kvásek.

Žloutky našlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem na bílou hmotu. Do mísy dejte prosetou mouku, vlažné máslo, kvásek (prášek do pečiva) a našlehané žloutky s cukrem vypracujte těsto, ke kterému nakonec vmíchejte rozinky, na kostičky nakrájené kandované pomeranče a šafrán s vodkou.

Dejte do vysypané bábovkové formy a nechte vykynout. Pečte 35-40 minut na 180°C

Safranova_babovka_pekne_zluta

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.