Šafránová bábovka

Ingredience:

1a1/2 skleničky hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 1 ks vanilkového cukru, 100 g másla, 50 g rozinek, 1/3 skleničky mléka, 5 ks žloutků, 25 g droždí, 1 lžíce vodky, 1 špetka šafránu, 50 g kandovaných pomerančů.

Postup:

Šafrán rozdrťte a zalijte lžíci vařící vody a lžíci vodky. Přikryjte a nechte stát. Droždí smíchejte se lžíci cukru, vlažným mlékem a lžičkou mouky Nechte vykynout kvásek.

Žloutky našlehejte s cukrem a vanilkovým cukrem na bílou hmotu. Do mísy dejte prosetou mouku, vlažné máslo, kvásek a našlehané žloutky s cukrem vypracujte těsto, ke kterému nakonec vmíchejte rozinky, na kostičky nakrájené kandované pomeranče a šafrán s vodkou.

Dejte do vysypané bábovkové formy a nechte vykynout. Pečte 35-40 minut na 180°C

Safranova_babovka_pekne_zluta