Šafránová polévka

Ingredience:

200 g pórku
2 lžičky bílého vína
1 lžíce olivového oleje
150 g brambor
2 lžíce smetany
1 l čirý vývar
1 lžička šafránu » NÁŠ PRODUKT
1 lžíce citrónové šťávy
1 cibule
1 lžíce mletého kmínu


Postup:

Zeleninu očistíme. Velkou cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na větší špalíčky, brambory na kostičky.

V hrnci orestujeme cibuli a pórek na olivovém oleji. Přidáme brambory, šafrán, kmín, vývar a vaříme, dokud se brambory nerozvaří.

Polévku rozmixujeme, 
přidáme citronovou šťávu, smetanu a osolíme. Pokud je polévka příliš řídká, přidáme olivový olej.

 

Šafránová polévka

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné