Šafránová polévka

Ingredience:

200 g pórku
2 lžičky bílého vína
1 lžíce olivového oleje
150 g brambor
2 lžíce smetany
1 l čirý vývar
1 lžička šafránu » NÁŠ PRODUKT
1 lžíce citrónové šťávy
1 cibule
1 lžíce mletého kmínu


Postup:

Zeleninu očistíme. Velkou cibuli očistíme a nakrájíme na plátky. Pórek nakrájíme na větší špalíčky, brambory na kostičky.

V hrnci orestujeme cibuli a pórek na olivovém oleji. Přidáme brambory, šafrán, kmín, vývar a vaříme, dokud se brambory nerozvaří.

Polévku rozmixujeme, 
přidáme citronovou šťávu, smetanu a osolíme. Pokud je polévka příliš řídká, přidáme olivový olej.

 

Šafránová polévka

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.