Křupavé šafránové brambory

Ingredience:

Brambory
šafrán – 1/3 lžíce ( šafrán by měl být rozdrcen v hmoždíři na jemný prášek) » NÁŠ PRODUKT
olivový olej
sůl
naťová cibulka na ozdobení

Postup:

Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na půlky, větší brambory nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do hrnce, osolíme a přidáme půlku množství mletého šafránu. Nyní brambory zalijeme vařící vodou tak, aby byly ponořené asi do 3/4. Přivedeme je k varu a prudce povaříme asi 7 minut. Potom brambory slijeme a přikryjeme na 2 minuty pokličkou.

Po uplynutí doby hrncem několikrát zatřeseme. Okraje brambor se roztřepí. Druhý díl šafránu rozetřeme s olejem. Na silnější plech nalijeme olivový olej a vložíme do horké trouby na horní rošt.

Jakmile je olej rozpálený rozložíme na něj protřepané brambory. Nyní je na plechu potřeme šafránovým olejem. a pečeme asi 40 minut v horké troubě při 220 °C .Brambory jsou krásně zlatavé a křupavé.

Křupavé šafránové brambory

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.