Dopravci: Zásilkovna  - Výdejní místa umožňují platit dobírky pouze platební kartou. Otevřené jsou pouze některé výdejny, ty zavřené Vám systém vůbec nenabídne.  Česká pošta většinou nechává balíky na poště, GLS doručuje. Zavedli jsme platbu převodem.

Křupavé šafránové brambory

Ingredience:

Brambory, 1 lžička mletého šafránu, olivový olej, sůl,naťová cibulka na ozdobení

Postup:

Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na půlky, větší brambory nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do hrnce, osolíme a přidáme půlku množství mletého šafránu. Nyní brambory zalijeme vařící vodou tak, aby byly ponořené asi do 3/4. Přivedeme je k varu a prudce povaříme asi 7 minut. Potom brambory slijeme a přikryjeme na 2 minuty pokličkou.

Po uplynutí doby hrncem několikrát zatřeseme. Okraje brambor se roztřepí.Druhý díl šafránu rozetřeme s olejem. Na silnější plech nalijeme olivový olej a vložíme do horké trouby na horní rošt.

Jakmile je olej rozpálený rozložíme na něj protřepané brambory. Nyní je na plechu potřeme šafránovým olejem. a pečeme asi 40 minut v horké troubě při 220 °C .Brambory jsou krásně zlatavé a křupavé.

Křupavé šafránové brambory

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.