Losos se šafránem

Ingredience:

8 plátků lososa
šťáva z 1 citrónu
mletý bílý pepř
půl lžičky šafránu » NÁŠ PRODUKT
1 dcl suchého vermutu
1 smetana ke šlehání
1 žloutek
100 g rýže
1 cibule
pórek
1 lžička rostlinného másla
0,5 l masového vývaru



Postup:

Rybí maso pokapeme citrónem a posypeme mletým pepřem Cibuli a pórek nakrájíme na proužky a 3 minuty restujeme na oleji.

Pak na ně položíme lososové řezy, podlijeme vínem a dusíme přikryté na mírném ohni asi 10 minut. Potom maso vyndáme a položíme na teplé místo.

Do rybího vývaru přidáme rozdrcený šafrán, vermut a smetanu a povaříme 5 min. Nakonec přidáme do omáčky žloutek. Podáváme s dušenou rýží.

 

Losos_na_šafránu

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.