Ingredience:
8 plátků lososa
šťáva z 1 citrónu
mletý bílý pepř
půl lžičky šafránu » NÁŠ PRODUKT
1 dcl suchého vermutu
1 smetana ke šlehání
1 žloutek
100 g rýže
1 cibule
pórek
1 lžička rostlinného másla
0,5 l masového vývaru
Postup:
Rybí maso pokapeme citrónem a posypeme mletým pepřem Cibuli a pórek nakrájíme na proužky a 3 minuty restujeme na oleji.
Pak na ně položíme lososové řezy, podlijeme vínem a dusíme přikryté na mírném ohni asi 10 minut. Potom maso vyndáme a položíme na teplé místo.
Do rybího vývaru přidáme rozdrcený šafrán, vermut a smetanu a povaříme 5 min. Nakonec přidáme do omáčky žloutek. Podáváme s dušenou rýží.