Omáčka z cizrnové mouky

Ingredience:

zelenina: v našem případě dýni hokkaido nebo i jinou
houbky – žampiony nebo hříbky nebo lišky z lesa
sůl
olej
cizrnová mouka - chickpea flour  » NÁŠ PRODUKT

 

Postup: 

Na oleji orestujeme zeleninu, v tomto případě dýni a lišky z lesa, osolíme, necháme asi 10 minut podusit na trošce vody nebo vývaru. V misce smícháme půl šálku studenoé vody se dvěma lžícemi cizrnové mouky a velice důkladně rozmícháme. Cizrnová mouka má tendenci dělat hrudky. Na konci vaření přilijeme vodu s moukou do zeleniny a necháme za stálého míchání zahustit, stačí povařit 2-3 minuty. Pokud  by to moc zhoustlo, přilijeme trošku vody podle potřeby.

Podáváme s pečivem, rýží, plackami, šly by i knedlíky nebo brambory.

 

Omacka_z_cizrnove_mouky

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.