Bezlepkové palačinky s rýžovou moukou

Ingredience pro 4 porce:

 

olej na smažení

2 vejce

0,5 litru mléka klasického nebo roslinného

200 g rýžová mouka » NÁŠ PRODUKT

200 g pohanková mouka mouka hladká

½ čajové lžičky soli

 

Do hluboké mísy nebo hrnce dáme kromě oleje všechny ingredience a 1 minutu mícháme tyčovým mixérem nebo 5 minut ručně metličkou. Těsto by mělo mít konzistenci takovou, aby se dalo nalévat na pánev a krásně se samo rozlilo do okrajů pánve. Smažíme po obou stranách, každá strana cca 2-3 minuty do zlatova.

Podáváme buďto naslano – ke konci smažení dáme na palačinku plátek sýra, který se krásně rozteče

nebo nasladko se zavařeninou, jogurtem, kakaem, sirupem, pudigem, čerstvým ovocem…. jak komu chutná.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.